Október végén szüreteltük, szemenként válogatott aszúszemekből, a tradíciót megőrizve készítettük el. A hagyományokhoz híven több éven keresztül tölgyfahordókba érleltük. Színe a világos borostyánhoz hasonlít. Jelenetős glicerin tartalma szépen mutatja meg magát, mely a magasabb aszúszemek tartalmának köszönhető. Míg a szamorodni illatában az aszalt gyümölcsök és a zöld dió kap szerepet, itt a botritis uralja az íz-és illatvilágot. Ez egy olyan édes bor, ami az édesebb borok kedvelőinek is kielégíti az ízlését, de a száraz borok szerelmeseinek is jó betekintést ad az édes borok világába.

Étkezés után desszertekhez, süteményekhez ajánljuk, libamájból készült ételekkel, vagy kékpenészes sajtokkal kiváló gasztronómiai élményt nyújt. Meghitt hangulatú beszélgetésekhez, valamint ünnepi alkalmakhoz tudjuk javasolni, azonban a világon egyedülálló Tokaji aszú gasztronómiai kiegészítés nélkül is megállja a helyét.